Arven


“Lazare Lonsonier sad i sit badekar og læste, da nyheden om 1. verdenskrig nåede frem til Chile. På det tidspunkt havde han på tolv tusind kilometers afstand fået for vane at bladre gennem den franske avis i badevand parfumeret med citronskaller, og da han senere vendte hjem fra fronten med en halv lunge og havde mistet to brødre til skytte-gravene i Marne, kunne han aldrig rigtig adskille lugten af citrusfrugter fra den af granater."

Miguel Bonnefoy

Miguel Bonnefoy er født i Paris (1986). Vokset op i Venezuela og Portugal og har fået sin uddannelse i det franske skolesystem. Romanen har vundet flere priser. Særligt de franske boghandleres pris i 2021.

 


FAMILIEKRØNIKE

Krøniken tager sin begyndelse i 1873, da en fransk familie udvandrer fra Jura for at prøve lykken i Den nye verden. Vinlusen Phylloxera har lagt vinproduktionen ned og ruineret de franske vinbønder. Cirklen sluttes 100 år senere i 1973, da efterkommere vender tilbage til Frankrig som flygtninge fra militærstyret i Chile.
Skrevet mellem drøm og virkelighed tegner Miguel Bonnefoy et portræt af en fascinerende men rodløs familie, der mod alle ods udviser en stor medmenneskelighed og humanisme.

Anmeldelser

Aksel Strandbygaard, Weekendavisen
Læs anmeldelsen her


Nønne Lønne Votborg, Bogvægten
Læs anmeldelsen her
Claus Henriksen,
Bogblogger.dk

Læs anmeldelsen her

Lektørudtalelse
De danske biblioteker


Miguel Bonnefoys første bog på dansk spænder over fascinerende temaer, men mangler finesse i eksekveringen.

Med ”Arven” har Miguel Bonnefoy skabt en helstøbt, smuk og stærk fortælling. Det er en rørende beretning om forpligtelse, passion, rødder, familiebånd, dedikation og omstillingsevne.

Jeg nød hvert et sekund af Bonnefoy’s mesterværk, hver en side, hvert et afsnit, hver en sætning – ja, hvert et ord. Jeg forelskede mig stormfuldt i hovedpersonerne og led med dem, som jeg grinte med dem. Og det tror jeg også, du vil gøre.

En smuk og meget varm og farverig fortælling om en familie, der udvandrer fra Europa.