En færdig mand


Huset stirrede på mig. Jeg vidste, at det ikke længere var mit hus. Men det mest forfærdelige var, at det ikke var uventet. Jeg havde set det komme. Det havde været undervejs. Var kommet vadende mod mig. Var kommet vadende mod mig. Selv om jeg ikke kunne se det klart, og selv om jeg ikke havde troet på det, havde jeg vidst, at det nærmede sig. Jeg var ved at blive gammel. Var det simpelthen, fordi jeg var ved at blive gammel?UDKOMMER 31. OKTOBER


Ashers karriere som Hollywood-manuskriptsforfatter er kommet til et ydmygende endeligt. Ganske som hans seneste ægteskab. Tilbage i sin fødeby New York lejer han sig ind på et hotelværelse og tager sit liv op til revision. Midt i livet er det ikke et spørgsmål om penge, men snarere et spørgsmål om mening og formål. Måske også om stolthed.

En færdig mand betragtes som efterfølgeren til de to anmelderroste Forelsket og Mit ansigt ud mod verden og slutter Hayes' trilogi, der i en iskold og lakonisk stil dissekerer fejlslagen moderne kærlighed.

Alfred Hayes

Alfred Hayes blev født i London i 1911, men tog som ung mand til USA, hvor han i 1943 blev indkaldt til militæret. Dette førte ham til Italien, hvor han blev medforfatter på manuskriptet til to berømte, neorealistiske film: Roberto Rossellinis Paisà og Vittorio De Sicas Cykeltyven.

Anmeldelser