Forelsket


Her sidder jeg, sagde manden til den kønne pige i hotelbaren, næsten fyrre år, med en vis anseelse, en pæn sum penge i banken, en passende adresse, et godt telefonnummer
og med det her ansigtsudtryk, som De tror, er særegent for mig, og min hånd her på bordet, som er virkelig nok, alt ved mig er

et stærkt  og eviggyldigt portræt af efterkrigstidens new york.

tonny vorm, information


Kærlighedshistorien, som den næsten fyrreårige mand fortæller pigen i baren er mærket af hans utilbøjelighed eller manglende evne til at forpligte sig; han har muligvis været forelsket, men han mangler viljen eller troskyldigheden til at gøre det at elske til noget positivt.

Alfred Hayes

Alfred Hayes blev født i London i 1911, men tog som ung mand til USA, hvor han i 1943 blev indkaldt til militæret. Dette førte ham til Italien, hvor han blev medforfatter på manuskriptet til to berømte, neorealistiske film: Roberto Rossellinis Paisà og Vittorio De Sicas Cykeltyven.

Anmeldelser

❤❤❤❤❤ - Politiken
Smukt mesterværk: Overset forfatter finder skønheden i ensomheden og storbyens hårdhed. Få styret rejselysten med en tidsrejse tilbage til 1950’ernes Manhattan i selskab med Alfred Hayes’ stilfærdigt mesterlige ’Forelsket’.

Weekendavisen, Jørgen Herman Monrad
Mesterstykke. Alfred Hayes skrev sine filmiske romaner tæt på sin by, sit liv, sig selv. "Alfred Hayes’ romaner Mit ansigt ud mod verden, som udkom i en fin oversættelse sidste år, og Forelskelse, som nu udkommer i en lige så fin oversættelse, er to små uretfærdigt oversete mesterstykker. Mens man læser dem, ser man de film for sig, de kunne være blevet til. Men man savner ikke billederne. For prosaen er nok.

Information, Tonny Vorm
Det glemte mesterværk. Et stærkt og eviggyldigt portræt af efterkrigstidens New York
Et stærkt og eviggyldigt portræt af efterkrigstidens New York. Forelsket er et stramt og bevægende drama båret af stemningsfulde noir-kulisser og en på én gang lakonisk og lyrisk sprogtone fermt oversat. Det glemte mesterværk.

Litteratursiden.dk
Giver et fint billede af de op- og nedture, der kan være i et forhold
En lille og kort bog om den komplekse kærlighed mellem to mennesker fra New York, der ikke kan finde ud af, om de skal være sammen.

Bogblogger.dk
En drøm for enhver bognørd. Snyd ikke dig selv for at tage hul på Alfred Hayes’ litteratur. Det er noget for sig. Man kan næsten fornemme 1940’ernes New York og mærke røgen fra storbyen og cigaretterne. Ikke nok med at bøgerne er fremragende oversat, så er de også indbundet virkelig fint og indbydende – en drøm for enhver bognørd.