Mit ansigt ud mod verden


"Der lå det, nøjagtigt som i reklamerne,” bemærker han, og får i det samme øje på en køn ung pige. Hun er iført shorts, stribet bluse, har en sømandskasket på hovedet og et cocktailglas i hånden. ”Hendes ben glitrede svagt i mørket.” Hun går målrettet ud i vandet, men bliver væltet omkuld af en stor bølge – ”Hun går rent faktisk under."

Gammel Hollywood-roman er stram som et amerikansk gadenet og smuk som solnedgangen fra Santa Monica Beach.

tonny vorm, information


En af de første og helt klassiske beskrivelser af Hollywoodindustriens fordærv. Smukt og tragisk, og skrevet 60 år før #MeToo-bevægelsen. Et vidnesbyrd om, at Hollywood altid har været Hollywood. Store drømme og bristede håb.

Alfred Hayes

Alfred Hayes blev født i London i 1911, men tog som ung mand til USA, hvor han i 1943 blev indkaldt til militæret. Dette førte ham til Italien, hvor han blev medforfatter på manuskriptet til to berømte, neorealistiske film: Roberto Rossellinis Paisà og Vittorio De Sicas Cykeltyven.

Anmeldelser

⭐⭐⭐⭐⭐ - Jyllands-Posten
Tak for at få oversat og gjort opmærksom på Alfred Hayes’ (1911-1985) vidunderlige, lille både tidstypiske og fuldkommen tidsløse Hollywood-roman ”Mit ansigt ud mod verden” fra 1958. Hvordan Hayes kan have holdt sig skjult i dansk sammenhæng så længe er et under. Det er der gudskelov rådet bod på nu.

❤❤❤❤❤ - Politiken
Iskold og skarp roman om Hollywoods bagside føles som et velsiddende spark i mellemgulvet. Manuskriptforfatteren Alfred Hayes’ roman om Hollywood i 1950’erne er iskold, kynisk og skarp som en kniv.

Skønlitteratur på P1
Alfred Hayes skildrer skyggesiderne af den amerikanske filmbranche i Hollywood i slutningen af 50'erne. Skønlitteratur på P1 undersøger, hvad Hollywoodromanen er for en genre, og hvordan den følges med filmindustrien helt frem til i dag i en samtale med litteraturredaktør og ekspert i amerikansk kultur, Michael Bach Henriksen.

Weekendavisen, Jørgen Herman Monrad
At læse Alfred Hayes’ roman er som at se en knaldgod film noir, blot uden gangstere og glamour. Vi får den rappe rytme, vi får sjusserne, vi får de Bacall-Bogart-agtige forspil og de uforglemmelige, sexede go-ahead-and-scratch-agtige replikker, blot uden mord og juveltyveri. Og så får vi endelig også noget, som vi måske ikke ønsker os, men som vi nok alligevel skal være taknemmelige for: et isnende portræt af to eksistentielt hjemløse mennesker.

Information, Tonny Vorm
Gammel Hollywood-roman er stram som et amerikansk gadenet og smuk som solnedgangen fra Santa Monica Beach. Alfred Hayes’ korte roman fra 1958 ’Mit ansigt ud mod verden’ skildrer på mesterlig vis en amerikansk filmbranche, der udnytter kvinder og korrumperer moralen.

Bogblogger.dk
Mit ansigt ud mod verden er sådan en fin lille roman. Sproget er lyrisk, og historien emmer af Hollywood-fordærvelse. Hvis du var begejstret for Chokolade til morgenmad af Pamela Moore eller Holly af Truman Capote, vil denne her helt sikkert også falde i din smag. Alfred Hayes’ Mit ansigt ud mod verden er den bedste bog, jeg har læst om Hollywoods bitre og mindre glamourøse side.

Bogtanker - om de bøger jeg læser
Meget velskrevet fortælling, der oprindelig udkom i USA i 1958. Mærkeligt at den først nu oversættes til dansk. Litteratur af høj kvalitet.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ - Book me up, Scotty
Trods sine tres år i verden, er den lige så (hvis ikke mere) aktuel som da den udkom – præcis som en sand klassiker altid er det!

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ - Sidses Bogreol
Jeg er fuld af beundring