På Touren


Ingen kendte smagen af hans tårer eller prisen for hans smil. Han kørte ved siden af sin egen person ... Han lyttede kun til stopurets kendelse og kørte så præcist som muligt som en rigtig voksen, der kender tings værdi, og publikum forstod ikke altid, at i en dyst, hvor alt tæller, var det kun naturligt, at sejren tilfaldt ham, der talte alt.
Om Anquetil.


”Hvis du savner sommerens Tour de France lige så meget som denne anmelder, må du have fat i Blondins forrygende reportagebog."

Mikael Jalving
Jyllands-Posten


Mellem sin første Tour i 1954 (vundet af Louison Bobet) og sin sidste i 1982 (vundet af Bernard Hinault) har Antoine Blondin skrevet mere end 500 artikler for L'Équipe. Blondin står i dag som et af de absolutte referencepunkter i tænkningen om og formidlingen af cykelsporten og særligt Tour de France.

Antoine Blondin

Toneangivende intellektuel i en menneskealder og den vigtigste kronikør for Tour de France i årene 1954 - 1982.


Anmeldelser

Mikael Jalving,
Jyllands-Posten
****
Bjørn Bredal, PolitikenDen franske journalist og forfatter Antoine Blondin, som skrev om Tour de France fra midten af 1950’rne til 1980’erne, slår selv Jørgen Leth i evnen til at forvandle sportsreportage til noget nær kunst.

Antoine Blondin er en af cykelsportens store journalistiske evangelister, som forevigede ”en verden af guder med navne som Anquetil, Merckx og Poulidor.” Denne skønne bog indeholder ”udpluk af hans talrige tekster om Tour de France fra årene 1955-1978.”