Politikeren Houellebecq


Hvorfor i det hele taget skrive en bog om politikeren Houellebecq? For det første ligger denne bog i forlængelse af og er et kærligt vink til vores savnede Bernard Maris’ essay Økonomen Houellebecq fra 2014 (Forlaget Bobo, 2017). Det gav god mening at skrive et værk om ”økonomen” Houellebecq, men den politiske dimension i forfatterens arbejde – også selv om de to aspekter delvis overlapper hinanden – berettiger afgjort også denne vinkling af hans tænkning, eftersom Houellebecq i sit værk og i sine offentlige interventioner i høj grad udfolder og diskuterer en række ærkepolitiske visioner, ideer og problemstillinger.


"Forrygende essay dissekerer Houel-lebecqs med den politologiske skalpel og forsøger at blotlægge hans politisk-ideologiske grundholdning."

ASKE MUNCK, WEEKENDAVISEN

Hvor ligger forfatteren Michel Houellebecq egentlig på det politiske spektrum? Er han helt til højre? Til venstre? Neoreaktionær? Islamofob? Modstander af 68-oprøret og nedbrydelsen af samfundsmoralen og den seksuelle frigørelse? Eller bare imod liberalismen og globaliseringen?

Eller er der snarere tale om lidt af det hele – iblandet en imponerende flair for at udfordre tidens tankemæssige konventioner?Christian Authier


Authiers essay viser med stor tydelig, at uanset om man kan lide hans meninger og person eller ej, så er Houellebecq pt. en af Europas vigtigste tænkere. En forfatter, der ikke er til at komme udenom. Houellebecq er dog ifølge Authier hverken profet eller moderne orakel. Han er snarere en seismograf.


Anmeldelser

Aske Munck, WeekendavisenForfaldslitteratur. Forrygende essay dissekerer Michel Houellebecqs forfatterskab med den politologiske skalpel og forsøger at blotlægge hans politisk-ideologiske grundholdning.