Sneleoparden


- Der er et dyr i Tibet, som jeg har forfulgt i seks år, sagde Munier. Det lever på højsletterne. Man må gå langt for at se det. Jeg skal tilbage dertil til vinter, tag med mig.
- Hvad er det for et dyr?
- En sneleopard, sagde han.
- Jeg troede, den var forsvundet, sagde jeg.
- Det er det, den vil have os til at tro.Sneleoparden er en flot tur gennem menneskets forhold til naturen og dens guddommelige kræfter"

Iben Tandgaard, 
Kristelig dagblad


I 2018 bliver forfatter Sylvain Tesson inviteret med på en rejse til Tibet af fotografen Vincent Munier. På rejsen skal de opspore og fotografere den yderst sjældne og sky sneleopard, der lever på et gigantisk plateau, der rækker helt op i 5.000 meters højde.

Sylvain Tesson

Sylvain Tesson er en berejst fransk forfatter. Uddannet geograf. I 1991 begiver han sig ud på sin første ekspedition i Island, efterfulgt af en jordomrejse på cykel med Alexandre Poussin i 1993.

Tesson på den røde løber i Cannes

Filmen Sneleoparden deltog på årets Cannesfestival og vises i Frankrig fra den 21. december. Den kommer til Danmark til februar 2022 i samarbejde med Angel Films a/s.

Oplæsning

Oversætter Nils Ravneberg tager dig med en iskold morgen i rejseskildringen "Sneleoparden". Se del 1 og 2.

Anmeldelser

Iben Tandgaard,
Kristelig dagblad
****Aske Munck, Weekendavisen

Bogblogger.dk”Sneleoparden” tager sin læser med gennem menneskehedens historie, jordens skabelse, vores mytiske og religiøse behov, vores guder, og vores dybe, grundlæggende behov for naturen.

Tesson er normalt en handlingens mand, der farter land og rige rundt – en litteraturens action man. Men her begiver han sig ud på en jagt uden bytte; en tur, hvor selve det at vente bliver ophøjet til en kunst:

Jeg anbefaler på det varmeste denne livsbekræftende bog