Tour de France bag kulisserne


“At være Bernard Hinaults manager krævede, at han tilsluttede sig de grundlæggende principper, og at man gav ham en vis autonomi. Det var vigtigt, at han havde indtryk af, at det var ham, der var herre over situationen. Så nogle gange talte jeg til ham som til en bokser. Jeg provokerede ham. Jeg sagde temmelig barske, undertiden voldsomme ting til ham … hvilket man ikke skal gøre for tit, det siger sig selv. Men under visse omstændigheder var det den eneste løsning med Bernard Hinault."

Cyrille Guimard

Sportsdirektøren bag Van Impe, Hinault, LeMond og Fignon. Den mest indflyd-elsesrige af slagsen i 1970'erne og 1980'erne beret-ter uden filter og stærkt personligt om den gyldne æra i verdens hårdeste cykelløb.

 


Anmeldelser

Mikael Jalving, JP
★★★★★


Brian Nygaard,
WeekendavisenBjørn Bredal, Politiken
♥︎♥︎♥︎♥︎

Andreas Krog, bogblogger.dk
Læs anmeldelsen her
Kenneth Møller Kristensen,
CyclingWorld.dk
Læs anmeldelsen her

Peter Christiansen, feltet.dk

Læs anmeldelsen her

En selvbiografi, som i ét og alt cirkulerer om sporten og dens eksistentielle sandheder, udtrykt på et prægnant og - det tør man næsten ikke skrive i dag - maskulint dansk.

En af Frankrigs største sportsdirektører giver et charmerende og grovkornet billede af cykelsporten, da han var en af dens helte.   

Underholdende og hårdkogt. Han ved noget om cykelsport!

Fantastisk insiderberetning fra hovedsageligt fransk cykelsport i 1970’erne og 1980’erne skrevet af en af de helt store. Det er kort fortalt hvad denne bog er.

Elsker du cykelsportens historier og dens værdier, skal du læse Cyrille Guimards ‘Tour de France bag kulisserne’.

Vær forberedt på en anden slags cykelbiografi end den gængse. Bogen er mere end en action-packed beretning fra feltets forreste del med beskrivelser af drabelige opgør. Flere passager er nærmest poetiske og fulde af stem-ninger og følelser.