V13


V13 er kodebetegnelsen for retssagskomplekset efter attentaterne i Paris den 13. november 2015 og indskriver sig som en 365 sider skønlitterær retsreportage. 130 mennesker mistede livet primært på spillestedet Bataclan. Retssagen samler 14 anklagede, 1800 sagsøgere/vidner og 350 advokater.


 

CARRÈRE VISER HER SIT SUVERÆNE OVERBLIK, STILSIKRE FORTÆLLESTIL OG UNIKKE SANS FOR DETALJER OG MENNESKELIGE FØLELSER.


Emmanuel Carrère om processen V13, "en unik oplevelse af frygt, medlidenhed, nærhed, nærvær".

Emmanuel Carrère

Processen løber i 9 måneder og Carrère følger alle retsmøderne fra tilhørerbænken og aflægger en ugentlig reportage til L'Obs. Nu foreligger hele reportagen som værk med titlen V13 og som et uundgåeligt dokument om terrorismen og dens ofre. Med en ambition om at kunne forklare uden at undskylde.

Fra underskoven

V13 i Le Nouvel Obs.

V13 af Carrère blev bragt som en ugentlig føljeton i magasinet Le Nouvel Obs. Det strakte sig over 8 måneder.

Anmeldelser

⭐⭐⭐⭐ - Berlingske
Bogen er et væsentligt og vigtigt vidnesbyrd, velskrevet og værdigt uden at være formfuldendt. Det er næppe heller muligt for et værk som dette. Der er rigelig med god grund til at læse dette retsessayistiske bud på at forklare uden at undskylde. Hermed anbefalet!
MERETE REINHOLDT
Læs anmeldelsen her

Weekendavisen
Tæppefald. I ti måneder fulgte den prisbelønnede forfatter Emmanuel Carrère retssagen efter terrorangrebene i Paris 13. november 2015, der kostede 131 mennesker livet. Det er der kommet en uafrystelig læseoplevelse ud af.
ASKE MUNCK
Læs anmeldelsen her