Vi var unge og ubekymrede


Tour de France: et pejlemærke i det tyvende århundredes historie, en miniaturemodel af verden, som opfinder og åbenbarer personligheder, der er lige så ubændige som den selv. Ingen slipper fuldkommen uden om den, hvad enten de er vindere eller tabere. Jeg havde med mine to sejre i Tour de France i henholdsvis 1983 og 1984 allerede til fulde oplevet beruselsen, men kendte også prisen, når sejren udeblev.

"Afdøde Laurent Fignon lægger alt frem i smuk selvbiografi."

erik jensen, politiken

Den franske cykelstjerne Laurent Fignon slog igennem som 20-årig, gik i stå som 30-årig, formøblede en formue som 40-årig og døde af kræft som 50-årig. 

Fignon er en af de mest karismatiske og flamboyante skikkelser i cykelsportens historie. Dobbelt vinder af Tour de France og i 1989 legendarisk slået af Greg Lemond med 8 sek. på den afsluttende enkeltstart.

Anmeldelser

Mikael Jalving, JP
******


Erik Jensen, Politiken 

5 hjerter
Information, Tonny Vorm
Cykelmagasinet,
Jesper Carstens
Feltet.dk,
Mads Søndergaard JensenVerdens bedste cykelbog. Man skal være et skarn, hvis ikke man kommer til at holde af denne bogs altdominerende hovedperson.

En smuk selvbiografi giver cykelsporten nye dimensioner. Afdøde Laurent Fignon lægger alt frem i smuk selvbiografi.

Det skal du læse i sommer – Informations litteraturkritikere anbefaler hver to værker fra den forgangne bogsæson. Han vandt Touren to gange, men tabte den også en enkelt gang, og franskmanden beretter om det hele i sine erindringer »med stolthed, og uden storhedsvanvid. Uden bitterhed«, som Jørgen Leth skriver i forordet.


Jeg har læst mange cykelbøger - både gode som dårlige - og der er slet ingen tvivl i min verden. Laurent Fignons "Vi var unge og ubekymrede" placerer sig i toppen af min personlige favoritliste. Det er en hamrende god bog, og jeg kan kun forestille mig, at de cykelfans, der nåede at opleve Laurent Fignon, vil elske denne bog. Jeg gjorde - og jeg så ham som nævnt aldrig nogensinde cykle.

Hvert år inden Tour de France starter, lader jeg op med en bog der på den ene eller anden måde fortæller historien om Tour de France. Derfor har jeg læst flere selvbiografier af ryttere. Men Laurent Fignons ”Vi Var Unge og Ubekymrede” er én af de bedste. Jeg kan varmt anbefale den til alle cykelfans, både dem som nåede at opleve franskmanden, men også dem, som mig selv, der bare er cykelnørd.