Laurent Binet

Laurent Binet (1972) er en prisvindende fransk forfatter, der primært beskæftiger sig med den politiske og intellektuelle scene i Frankrig. Flere af hans tidligere romaner skriver sig ind i den såkaldte exofiktion med romaner om Reinhard Heydrich, François Hollande og her de franske mestertænkere. Vandt Goncourt Debut-romanprisen for HHhH og Grand prix du roman de l'Académie française for Civilizations.

“Binet skriver med en stærk personlig vinkling og stor (og underholdende) populærhistorisk flair med fokus på personers bevæggrunde og psykologi.”

René Jean Jensen, Information

Binet er voldsomt (og smittende) fascineret af historien om de heltemodige tjekkoslovakiske faldskærmssoldater, der fra London sendtes til Prag for at likvidere den grusomme Heydrich.
René Jean Jensen

HhhH: Det Tredje Rige bestod af mange stor og magtfulde mænd. Én af den var Reinhard Heydrich – snakken sagde endda HhhH, altså: ”Himmlers Hirn heisst Heydrich” (Himmlers hjerne hedder Heydrich). Heydrich var rigsprotektor af Bøhmen-Mæhren og blev som følge af en grusom tilgang til sin post kaldt for ”Slagteren fra Prag”. Han var chef for RSHA (Reichssicher-heitshauptamt, som var en samlet organisation for SD, Gestapo, Kripo og Schupo), men mest af alt er han kendt som idémanden bag ”Die Endlösung”, udryddelsen af det jødiske folk i de tysk-besatte områder. I maj 1942 udførte to modstandsfolk, udsendt fra den tjekkoslovakiske eksilregering i London, et attentat mod Heydrich, og det er planlægningen af dette attentat, bogen handler om.


Sprogets syvende funktion


Den franske essayist og semiolog Roland Barthes bliver i 1980 kørt ned af en varebil i Paris og udånder kort tid efter på hospitalet. Men var det bare en ulykke? Blev han i virkeligheden slået ihjel og i så fald af hvem? Barthes bar på en mappe, hvor der nu mangler et vigtigt dokument. Om den syvende sprogfunktion. En lingvistisk trylleformular med uanede muligheder for den, der behersker den. Dokumentet må findes.

Interview med Laurent Binet

The Frenchman’s novel about the blurred line between fiction and reality, The 7th Function of Language, is all the more poignant in the era of Trump, Le Pen and fake news.

‘You can win telling the truth or you can win lying, but it’s really about the form’.

Af Richard Lea, The Guardian

Fra underskoven

HhhH bliver til film

I 2017 bliver Binets bog HhhH filmatiseret (The Man with the Iron) af Cédric Jimenez med Jason Clarke som Heydrich.. 

Binet om bogen HhhH

The author of "HHhH" explains his ideas for the novel while riding around France in the back of a car.

Attentatet på HhhH

Attentat blev gennemført den 27. maj 1942. Attentat-mændende var lederen Adolf Opálka, Josef Valcik, Jan Kubis og Jozef Gabzik.