Den syvende sprogfunktion


Den franske essayist og semiolog Roland Barthes bliver i 1980 kørt ned af en varebil i Paris og udånder kort tid efter på hospitalet. Men var det bare en ulykke? Blev han i virkeligheden slået ihjel og i så fald af hvem? Barthes bar på en mappe, hvor der nu mangler et vigtigt dokument. Om den syvende sprogfunktion. En lingvistisk trylleformular med uanede muligheder for den, der behersker den. Dokumentet må findes.

Den umage duo, inspektør Bayard, konservativ og pligtopfyldende, og den unge nysgerrige akademiker og lingvist Simon Herzog, bliver sat på opgaven af selveste præsident Giscard d'Estaing.

LAURENT BINET HAR SKREVET EN HÆSBLÆSENDE OG HALLUCINERENDE KRIMI.

TINE BYRCKEL, INFORMATION


Barthes’ hemmelige dokument


Tag nu Laurent Binets roman om sprogets 7. funktion. Den bringer exofiktionsgenren helt ud til yderste kant, hvor han svimlende balancerer mellem fakta og fantasi. Binets krimi handler nemlig om mordet på Roland Barthes. »Den største litteraturkritiker i det 20. århundrede,« fortæller Binet indledningsvis, som altså lige dér før mordet har »al mulig grund til i allerhøjeste grad at være angst.«
Tine Byrckel, Information

Laurent Binet

»Livet er ikke en roman. Det er i al fald det, du foretrækker at forestille dig.«

Forfatteren leger med forholdet mellem virkelighed og fiktion og tegner et billede af de franske mestertænkere fra det sproglige og litterære mikrokosmos i Paris i 70'erne og 80’erne med bulgarske agenter, hemmelige sprogselskaber, bøssesaunaer, et præsidentvalg og international storpolitik som bagtæppe. Binet dissekerer elegant sprogets, ordenes og tekstens magt.

Med Foucault på bøssesauna

Den aparte duo Bayard og Herzog falder over en mildest talt tilbagelænet Michel Foucault på en bøssesauna i 80'ernes Paris i jagten på en gigolo. Foucault får sex og oversætter Peer Bundgaard kommer på en af sine mest krævende oversætteropgaver.
.

Love letter to French theory

THE LITERARY CRITIC Roland Barthes died in 1980, right after a lunch meeting with the then-presidential candidate for the French socialists, François Mitterand. He was hit by a truck rushing past him. But what if it wasn’t an absurd traffic accident, demands Laurent Binet’s new novel?
Af Lydia Perović, The Partisan

Fra underskoven

Roland Barthes 

En af det 20. århundredes største begavelser inden for litteraturkritik, strukturalisme og semiotik.

Livet er ikke en roman

Forfatterens eget liv er på retur, nu gælder det de andres. Da exofiktionsbølgen ramte Danmark i 2018.

Sollers bliver sur

Sollers får med grovfilen af Binet ... og bliver sur. Han overvejer at lægge sag an. Sollers døde i 2023.

Anmeldelser

Weekendavisen
Ikonoklasme. Judith Butler voldtager detektiven, mens Roland Barthes forelsker sig i unge trækkerdrenge. Intet er helligt i underholdende fransk nørdekrimi.

FREDERIK STJERNFELT,

Læs anmeldelsen her

⭐⭐⭐⭐ - Kristeligt Dagblad
Stærk, satirisk sovs ... lidt af et fund. Hvis du elskede ”Da Vinci Mysteriet” og ”Rosens navn”, er denne fortælling lige noget for dig.
NILS GUNDER HANSEN,
Læs anmeldelsen her

Humoristisk, skæv og intellektuel detektivroman parret med gonzo-journalistisk exofiktion. Refererer til sig selv som tekst samt til et væld af intellektuelle strømninger.
LEKTØRUDTALELSE.