Driblingens lovprisning

En kærlig begejstret og melankolsk bog om Spillet. Spillet, en hel historie og kultur, åbenbaret i et øjebliks trolddom, et par bevægelser, en æstetik, den brasilianske dribling. Med den i dag næsten glemte dribler, levemand og menneskelige tragedie Garrincha i centrum. En historie om Brasilien set gennem brasilianernes passion for fodbold og driblingens betydning for den brasilianske selvforståelse.

“Han gik til højre. Det vidste alle, men i hans glans-periode havde ingen forsvarsspil-ler nogen sinde held til at blokere Garrincha. "

”Hvorfor er vi flere milliarder, der deler denne absurde og altfortærende lidenskab i en sådan grad, at man ikke kan forestille sig en verden uden fodbold?” spørger den franske forfatter Olivier Guez og svarer selv: Det handler om enkelhed, universalitet, fodboldens evne til at udviske klasseskel og samle nationer, individuel og kollektiv skønhed. Og en ting mere: Grusomheden.

Olivier Guez

Den prisbelønnede Olivier Guez (f. 1974), er journalist, essayist og forfat-ter. Guez arbejder i spændingsfeltet mellem fiktion, historiske fortællinger og politiske essays.  

Guez modtog i 2017 en af de største litteraturpriser i Frankrig, Prix Renau-dot, for bogen “Da Josef Mengele forsvandt”.