Oliver Guez

Den prisbelønnede Olivier Guez (f. 1974), er journalist, essayist og forfatter. Guez arbejder i spændingsfeltet mellem fiktion, historiske fortællinger og politiske essays.

Guez modtog i 2017 en af de største litteraturpriser i Frankrig, Prix Renaudot, for bogen “La Disparition de Josef Mengele”. Oversat til flere sprog og nu på dansk “Da Josef Mengele forsvandt”.

”We Need to Remember what Evil is and what it Means.”

Olivier Guez

Interview m/ Guez

Fodbold for viderekomne, desillusionerede romantikere og andre afhængige fanatikere.

Interview m/ Guez

Det er en beskidt industri. Alligevel er vi fascinerede. Det skyldes, at spillerne bliver bedre og bedre.

Driblingens lovprisning


En kærlig begejstret og melankolsk bog om Spillet. Spillet, en hel historie og kultur, åbenbaret i et øjebliks trolddom, et par bevægelser, en æstetik, den brasilianske dribling. Med den i dag næsten glemte dribler, levemand og menneskelige tragedie Garrincha i centrum. En historie om Brasilien set gennem brasilianernes passion for fodbold og driblingens betydning for den brasilianske selvforståelse.

En absurd og altfortærende lidenskab

Journalist og fodboldkommentator Olivier Guez samler her artikler om fodbold: fra det franske landsholds succes over RB Leipzigs omvæltning af europæisk fodbold til VM i Rusland 2018. Guez hylder spillet og kaster et kritisk lys over sportens bagmænd og den stærkt omdiskuterede VM-slutrunde i Qatar.

Da Josef Mengele forsvandt

1949: Mengele ankommer til Argentina. Forud er gået en opvækst i en rig tysk industrifamilie, en glimrende akademisk karriere, tiden på østfronten fra 1941 som SS-officer og sidst den notoriske opgave som SS-læge i Auschwitz fra 1943-45. Dermed også krigsforbryder i den tunge klasse med et sekscifret antal liv på samvittigheden.