En absurd og altfortærende lidenskab

Journalist og fodboldkommentator Olivier Guez samler her artikler om fodbold: fra det franske landsholds succes over RB Leipzigs omvæltning af europæisk fodbold til VM i Rusland 2018. Guez hylder spillet og kaster et kritisk lys over sportens bagmænd og den stærkt omdiskuterede VM-slutrunde i Qatar.

En minoritet brokker sig: "Ingen taler om noget som helst, kun om et boldspil." Ingenting nytter det, ophidselsen er på sit højeste. Slut-runden om verdensmes-terskaberne i fodbold skal til at begynde.”


“Sådan går det hvert fjerde år, i de lige år, som ikke er skudår. I begyndelsen af maj begynder symptomerne at dukke op hos de stærkest forgiftede, en vis ophidselse, der er ildhu på færde. Ved månedens slutning (lige nøjagtig efter finalen i Champions League) smitter febersygdommen store grupper af befolkningen. De snakker "bruttotrup", “venskabskampe" og "træningslejr" og vover sig ud i de første prognoser".

Olivier Guez

Den prisbelønnede Olivier Guez (f. 1974), er journalist, essayist og forfat-ter. Guez arbejder i spændingsfeltet mellem fiktion, historiske fortællinger og politiske essays.  

Guez modtog i 2017 en af de største litteraturpriser i Frankrig, Prix Renau-dot, for bogen “Da Josef Mengele forsvandt”.