Hervé Le Tellier

Hervé Le Tellier modtog Frankrigs mest prestigiøse litteraturpris, Prix Goncourt, i 2020 for den futuristiske roman Anomalien.

”En effektiv page-turner, en indlysende bestseller, men også eksperimenterende, ultra-litterær og en stiløvelse à la Georges Perec”

Frédéric Beigbeder, forfatter og kritiker.

anomalien

Anomalien er en roman, der rummer hele verden og en del mere, en fantastisk litterær maskine, der river dig med og giver dig masser af luft under vingerne.

Patrick Williams, Elle.

Pressen skriver

Et fantastisk stykke populærlitteratur. På samme tid moderne, intelligent og underholdende.

                  Philippe Lançon, Charlie Hebdo

”En effektiv page-turner, en indlysende bestseller, men også eksperimenterende, ultra-litterær og en stiløvelse à la Georges Perec”
                  Frédéric Beigbeder, forfatter og kritiker

Anomalien

I juni 2021 ryster en uforståelig begivenhed livet for hundredvis af mænd og kvinder, som alle er passagerer på et fly fra Paris til New York. Blandt disse mennesker er den respektable familiefar Blake, som ikke desto mindre er lejemorder. Slimboy, en nigeriansk popstjerne, som er træt af at leve på en løgn. Den formidable og determinerede advokat Joanna, som må ændre sin ellers så veltilrettelagte tilværelse, samt den stort set ukendte forfatter Victor Miesel, som nu pludselig er blevet en kult-figur. Mange troede, at de levede et hemmeligt liv. Ingen forestillede sig i hvor høj grad, det var sandt.

Le Tellier vinder Frankrigs største pris

Intet mindre end en fransk pageturner, der blander adskillige litterære genrer og bogstavelig talt holder hele historien flyvende romanen igennem!

Syrede mærkværdigheder og stramme plots

LE TELLIER // INTERVIEW – Med romanen Anomalien, som indbragte Le Tellier den mest prestigefyldte litterære pris i Frankrig, og som siden har solgt i over en million eksemplarer, har forfatteren nået den litterære “verdensliga”. I anledning af Bogforum 2022 var Le Tellier i Danmark og talte med POV’s Bo Heimann om det helt usædvanlige, vilde og underholdende værk. 
Forfatter i midten. Oversætter 2. fra højre

Oversætterseminar i Arles

Oversætter Peer Bundgaard tilbragte 5 dage i Arles med Le Tellier. Umådelig morsom, engageret og hjælpsom. Le Tellier fortalte, at ingen troede på bogen. Ingen anmeldte den ... Indtil det stak af, bogen blev en bestseller og forfatteren "hovedrig" med en meget tilfreds bankrådgiver.