Anomalien


At dræbe nogen er ingen sag. Man skal iagttage, overvåge, tænke sig om, meget, og når det er nu, søge ind i tomheden. Det er dét. Søge ind i tomheden. Sørge for, at universet skrumper ind, skrumper så meget ind, at det kondenserer sig i et geværløb eller på spidsen af en dolk. Det er alt. Ikke stille sig selv nogen spørgsmål, ikke lade sig styre af vrede, vælge en handleplan, følge den metodisk.

ANOMALIEN

Anomalien er en roman, der rummer hele verden og en del mere, en fantastisk litterær maskine, der river dig med og giver dig masser af luft under vingerne.

PATRICK WILLIAMS, 
ELLE.

I juni 2021 ryster en uforståelig begivenhed livet for hundredvis af mænd og kvinder, som alle er passagerer på et fly fra Paris til New York. Blandt disse mennesker er den respektable familiefar Blake, som ikke desto mindre er lejemorder. Slimboy, en nigeriansk popstjerne, som er træt af at leve på en løgn. Den formidable og determinerede advokat Joanna, som må ændre sin ellers så veltilrettelagte tilværelse, samt den stort set ukendte forfatter Victor Miesel, som nu pludselig er blevet en kult-figur. Mange troede, at de levede et hemmeligt liv. Ingen forestillede sig i hvor høj grad, det var sandt.

Hervé Le TellierHervé Le Tellier modtog Frankrigs mest prestigiøse litteraturpris, Prix Goncourt, i 2020 for den futuristiske roman Anomalien.

The Novel that Riveted France During Lockdown Arrives in the U.S.

Anmeldelse i The New York Times

Even so, “The Anomaly” is an outlier. Published in the late summer of 2020, the novel has sold 1.1 million copies here, more than any book since Marguerite Duras’s “The Lover,” which came out in 1984. In an anomalous time, when a deserted Paris was in lockdown for months, and much of life moved online, the novel struck a powerful chord by suggesting the flimsiness of all we take for granted, what T.S. Eliot called “the old dispensation.”

Anmeldelser

⭐⭐⭐⭐⭐ - Politiken

’Anomalien’ var sidste års uventede succes i Frankrig. En fantastisk boghybrid, der umuligt lader sig opsum-mere, og som indeholder mindst 12 romaner i én.

Matthias Dressler-Bredsdorff,
Læs anmeldelsen her

⭐⭐⭐⭐⭐ - Berlingske
Én million franskmænd kan ikke tage fejl – det er et helt usædvanligt og anderledes værk.
Marie Louise Wedel Bruun,
Læs anmeldelsen her
⭐⭐⭐⭐⭐ - JP
Hervé Le Tellier vandt Goncourt-prisen i 2020 for en roman med store, men fuldt indfriede litterære og erkendelsesmæssige ambitioner.
Lars Ole Sauerberg,
Læs anmeldelsen her

Weekendavisen
Værkbastard.
Hervé Le Telliers Goncourtprisvindende roman Anomalien handler om alt muligt mellem himmel og jord, og den er mindst lige så vild og litterær, som den er kulørt.
Christian Dorph

Atlas
Et fordoblet fly skaber en højere form for forvirring af vidunderlige fortælletråde i Hervé le Telliers spekulative Goncourtprisvinder.
Steffen Krejberg Knudsen,
Læs anmeldelsen her

Andreas Krog, bogblogger
Nogle bøger gør ikke det store indtryk. “Anomalien” er ikke en af den slags bøger. For handlingen er så anderledes, at den står lysende klar i min erindring flere uger efter at jeg læste den. Og den var dragende og satte nogle tanker i gang på en helt anden måde end de fleste andre skønlitterære bøger jeg læser gør.