Voldsomme bånd


Jeg boede i den udlejningsejendom fra jeg var seks til jeg var enogtyve. Der var tyve lejligheder, fire på hver etage, og det eneste jeg kan huske, er en ejendom fuld af kvinder. Mændene kan jeg næsten ikke huske. De var selvfølgelig overalt – ægtemænd, fædre, brødre – men jeg kan kun huske kvinderne.

"Ikke bare god, den er fremragende."

 kristelig dagblad

Voldsomme bånd” er memoirerskrivning i verdensklasse. En perfekt økonomiseret erindringsbog, der kombinerer en troværdig fortællerstemme med en stærk coming of age-historie og et modigt portræt af en dominerende, charmerende og uudholdelig mor og en datter under the influence.

Vivian Gornick


Vivian Gornick er født i 1935 og er lidt af en myte i sit hjemland USA, hvor hun ofte bliver beskrevet som den mest ukendte af USA's store forfattere.

Anmeldelser

Litfix, JulieKristelig Dagblad

Sidses bogreol


Weekendavisen

Bookmeupscotty


Litteratursiden

Voldsomme bånd er uden tvivl en af dette års bedste læseoplevelser!! Den burde filmatiseres og har i min optik klassiker-potentiale. Den fortjener al den opmærksomhed, den overhovedet kan få! Læs den med det samme.

Ikke bare god, den er fremragende. Vivian Gornicks ”Voldsomme bånd” er en nådesløs skildring af et usundt mor-datter-forhold og et fund for fans af Delphine de Vigan og Joan Didion. Det er stærkt, og det er stærkt realiseret. Hvad enten man så kalder det erindringer, roman eller bare en virkelig god bog.

Særdeles velskrevet roman! Jeg vil anbefale den til alle læsere som også har en interesse i memoirer og faktisk også til fagfæller der har lyst til at læse en fortælling hvor det virkelig bliver tydeligt hvor stor indvirkning ens relationer i barndommen kan have for ens relationer og handlemønstre senere i livet.

EFTERTÆNKSOM ... ORIGINAL        

Det er ikke uden grund, bogen har fået kultstatus i USA, og den kan anbefales til enhver som ønsker indsigt i relationer mellem mennesker – særligt mellem mor og datter. Samtidig er den oplagt til den New York-begejstrede læser, fordi forfatterens beskrivelse af de mange slentreture indrammer New Yorker-stemningen til perfektion.

Forordet er meget passende skrevet af Leonora Christina Skov, og hun sammenligner bogen med andre skildringer af forældre, især mødre, og barndomstraumer som fx Delphine de Vigan, Cheryl Strayed, Linn Ullmann osv. Og ikke mindst Leonora Christina Skov selv, der må have følt sig meget hjemme i disse dialoger med moderen.