Marguerite Yourcenar

Syv år før sin død blev Marguerite Yourcenar i 1980 indvalgt i det Franske Akademi som det første kvindelige medlem. Den ære har siden været tæt knyttet til hendes forfatterskab. Sædet hos de ”udødelige” var ikke det eneste, der placerede hende i en kategori helt for sig selv. Hun levede og arbejdede konsekvent isoleret fra omgivelserne. Som fransktalende belgisk født boede hun det meste af sit voksne liv i USA på Mount Desert Island i Maine – sammen med en kvinde. Kvinden Grace Frick var Yourcenars livsledsagerske, veninde og ikke mindst oversætter.

”Hun er en suveræn fortæller, der udfolder et historisk stof i klassisk form.”
orientalske noveller

Sanselig oversættelse understreger stor fortællekunst.

politiken

Pressen skriver

For guderne – men især læserne – skal vide, at denne forfatter, født ud af en belgisk adelsslægt, skriver lige akkurat så overlegent, elegant og kynisk, som kun en biseksuel forfatter med blåt blod i årerne, født med navnet Marguerite Antoinette Jeanne Marie Ghislaine Cleenewerck de Crayencour, kan, når hun sætter sig for at skrive orientalske noveller på Mount Desert Island i Maine!
NANNA GOUL, WEEKENDAVISEN

Orientalske noveller

Marguerite Yourcenar har en usædvanlig evne til at udtrykke meget med et minimum af ord. Hendes Orientalske noveller er korte, men dybsindige. Man føler mere end nogensinde ordenes magt - og kærlighedens eller kunstens magt, skønhedens og venskabets.

En refleksion over livets muligheder og mål, fastholdt i en rig kunstnerisk form.

Med de "udødelige"

Syv år før sin død blev Marguerite Yourcenar i 1980 indvalgt i det Franske Akademi som det første kvindelige medlem. Den ære har siden været tæt knyttet til hendes forfatterskab.

Helt sig selv på Mount Desert Island

Hun levede og arbejdede konsekvent isoleret fra omgivelserne. Som fransktalende belgisk født boede hun det meste af sit voksne liv i USA på Mount Desert Island i Maine – sammen med en kvinde. Kvinden Grace Frick var Yourcenars livsledsagerske, veninde og ikke mindst oversætter.