Eve Babitz

Eve Babitz kan med rette beskrives som festudgaven af Joan Didion, af hvem hun altid har stået i skyggen. Fra Los Angeles med Stravinsky som gudfar og som 20-årig berømt foreviget, da hun nøgen spillede skak med Marcel Duchamp. Babitz festede igennem sin ungdom, men stoppede i tide og undgik den skæbne som rigdom, berømmelse og uanede muligheder ofte fører med sig. Temaer, som Babitz efterfølgende har bygget et forfatterskab op omkring.”I enhver ung mands liv er der en Eve Babitz. Det er som oftest Eve Babitz.”

Holly Brubach, forfatter og kritiker.

Stille dage, vilde nætter

Cool Hollywoodfashionista så utroskab som en kunstart og havde ikke tid til almindelige solnedgange.

6 stjerner
Berlingske

Pressen skriver

At læse Eve Babitz er som at køre på en bred, varm vej i solnedgangen. Man kan mærke vinden i håret. 
 The New York Times 

Babitz’ stil er cool, underholdende og umiddelbar og samtidig præget af en poetisk lethed, som virker ganske ubesværet. 
 The Guardian

Stille dage, vilde nætter

Eve Babitz vækker et sted, en tid og en stemning til live, som få andre. Los Angeles og Sunset Boulevard i begyndelsen af 1970'erne. Babitz svømmede i berømmelse, berømtheder og toppen af populærkulturen i samme periode. Romanen er et yderst velskrevet vidnesbyrd med en nerve og drive, som gør det bemærkelsesværdigt, at den ikke tidligere er udkommet på dansk.

Mit Hollywood

Snapshots fra et fantastisk liv i 1960’erne og 70’ernes LA. Babitz bringer den mytiske og voldsomt kreative periode i englenes by til live med sine ungdomsskildringer om Jim Morrison, bøger, stoffer, kunst, The Watts Towers, en lang række kunstnere og musikere og taquitos!

Skak med Duchamp

Et af de mest berømte skatfotos. "Duchamp Playing Chess with a Nude (Eve Babitz)". Eve Babitz som 20-årig i 1963 berømt foreviget spillende skak med Marcel Duchamp. Billledet blev taget af Julian Wasser og Babitz har senere fortalt, at hun deltog for at hævne sig på en jaloux ex-kæreste. Og hun blev efterfølgende et ikon.

Interview med Eve Babitz fra Los Angeles Magazine

"It makes me happy. I don’t totally get it, but it’s thrilling to be a hero. I’m humbled by it."

The typically press-shy author opens up about her racy past, her current politics, and how she really feels about being a millennial feminist icon.
                              Læs hele interviewet i Los Angeles Magazine

Fra underskoven

Babitz døde 78 år gammel 17/12/21.

Joan Didion and Eve Babitz Saw Two Essential Sides of California. 

Joan Didion døden 23/12.21. 
Se The Ringer

Babitz' "freak-accident"

I 1997 tabte Babitz en cigaret i skødet, da hun kørte bil. Bukserne smeltede fast til kroppen, 50% var dækket af 3. grads forbrændinger. Hun mistede næsten livet og trak sig - desværre - helt tilbage. Se The New Yorker

Hollywoods Eve

Kan du ikke få nok af Eve Babitz, så er Lili Anoliks biografi Hollywoods Eve stedet at søge hen.

Læs om Anoliks kamp for at få Babitz i tale på Literary Hub