Mit Hollywood


I Hollywood gik små piger til ballet i The Perry Dance Studio på Highland Avenue hos en dødskrap spansk fanatiker, der hed Carmelita Marachi. Slæbende efter hende kom hendes assistent, Peggy, som prøvede at komme et plaster på de sår, som Carmelita havde efterladt med sine ætsende kommentarer.


"Eve’s Hollywood has become a classic of LA life."
Steve Martin


Snapshots fra et fantastisk liv i 1960’erne og 70’ernes LA. Babitz bringer den mytiske og voldsomt kreative periode i englenes by til live med sine ungdomsskildringer om Jim Morrison, bøger, stoffer, kunst, The Watts Towers, en lang række kunstnere og musikere og taquitos!

Eve Babitz

Eve Babitz kan med rette beskrives som festudgaven af Joan Didion, af hvem hun altid har stået i skyggen. Fra Los Angeles med Stravinsky som gudfar og som 20-årig berømt foreviget, da hun nøgen spillede skak med Marcel Duchamp. Babitz festede igennem sin ungdom, men stoppede i tide og undgik den skæbne som rigdom, berømmelse og uanede muligheder ofte fører med sig. Temaer, som Babitz efterfølgende har bygget et forfatterskab op omkring. Babitz døde i en alder af 78 år i december 2021. Seks dage før Joan Didion.

Forord til Eve's Hollywood

Det var Babitz, som – uden forbehold – til sidst gav udtryk for L.A.’s enestående charme og ramte en pæl igennem den efterhånden trættende opfattelse af byen som en kulturel udørk.                Læs Holly Brubachs forord her

Anmeldelser

Monica Severin, Litteratursiden
Læs anmeldelsen her


Karen Rosenfeldt, bogbloggger.dk
Læs anmeldelsen herLektørudtalelse fra
Danmarks biblioteker

Lad dig forføre af glamouren og vildskaben i Eves Hollywood, der præsenterer et L.A. fra en svunden tid.

I glimt hører vi om high school-tiden, kæresterne, elskerne og vennerne. Det er alt sammen så surrealistisk en opvækst, at man holder vejret, mens man læser.

Babitz' skrivestil er ubesværet og personlig. Den ene anekdote om det vilde og fascinerende ungdomsliv i 1950'erne og 194O'ernes LA tager den anden og fremkalder farverige billeder af en svunden tid.